Sara Koch

Oversætter Sara Koch
Hop til navigation

Sara Koch

 

 

Sara Koch …

… er født (1974) og opvokset i København. Flyttede via Oslo og Odense til den lille ø Strynø i Det Sydfynske Øhav hvor hun nu bor sammen med familien i den gamle mejeribestyrerbolig.

… har en cand.mag i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet (2001) og har siden suppleret med studier på Nordisk ved SDU, Forlæggerforeningens diplomuddannelse og har endelig gennemført Kunststyrelsens mentorprogram for oversættere med Ida Jessen (2005) og Thomas Harder (2008)

.… startede sin professionelle bogkarriere som boghandlermedhjælper i Oslo, har siden anmeldt i norske aviser, været redaktør og fra 2004 været fuldtidsoversætter.

... har modtaget projektstipendium fra Autorkontoen i 2008, arbejdsstipendium i 2011 og diverse rejsestipendier  fra Statens Kunstråd samt arbejdsstipendium fra Statens Kunstfond i 2010, 2011 og 2013

... har to døtre, Asta og Leonora, i skolealderen. Bruger sin fritid på sine venner, at læse, havkajak, og se film og tv-serier.

... er gift med Morten Gaustad som er ekstern lektor og oversætter fra dansk og engelsk til norsk, se www.mortengaustad.dk 

... har fra 2011 været redaktør på oversættertidsskriftet Babelfisken: www.babelfisken.wordpress.com

Adresse og e-mail